Over Weerter Gemengd Koor Vivace

Weerter Gemengd Koor ”Vivace” is opgericht in 1970. Vivace zet zich in voor goede koormuziek, voor verrijking van het culturele leven in Weert en daarbuiten. Dus óók voor jou!

Vanaf zijn ontstaan in 1970 heeft het koor zich voortdurend muzikaal doorontwikkeld. Er wordt veel geïnvesteerd in de muzikale vorming van de zangers en zangeressen. Veel studies, workshops en koorscholingen werden en worden gehouden om het koor op een hoog niveau te brengen en te houden. Ook de brede repertoirekeuze is van grote invloed op de kwaliteit van het koor. ”Vivace” heeft zo’n 50 leden van gevarieerde leeftijd. Ongeveer twee derde daarvan zijn dames en een derde heren.

Het koor geeft enkele malen per jaar een concert, telkens met een geheel eigen sfeer. Vaak alleen maar vaak ook samen met andere (internationale) koren en bekende ensembles en solisten. In de voorbije jaren verzorgde Vivace in vele buitenlanden concerten. Tegenwoordig maakt het koor eenmaal in de 2 à 3 jaar muzikale uitstapjes dichter bij huis. Vivace wil bijdragen aan de verrijking van het culturele leven door mooie concerten te verzorgen. Tegelijkertijd biedt Vivace voor amateur zangers en zangeressen met enige ambitie het platform om hun hobby op een goede en gezellige manier te kunnen uitoefenen.

Heb je interesse om mee te zingen, kom dan eens (vrijblijvend) luisteren bij een van onze repetities (gebruik het contactformulier)

Wilt u onze concerten bijwonen, raadpleeg dan de concertagenda. De lokale Weerter media berichten doorgaans over onze optredens.

Draagt u amateurkoormuziek in het algemeen en Vivace in het bijzonder een warm hart toe? U kunt ons koor steunen door deel te nemen aan de ‘Vivace Amici’. Wij nemen graag contact met u op om u in een persoonlijk gesprek te informeren over de mogelijkheden tot sponsoring of het doen van een donatie. Neem contact op door een mail te sturen aan amici@vivaceweert.nl.

Vivace is in staat om een bijzondere gebeurtenis binnen uw bedrijf luister bij te zetten. Een optreden maakt uw bedrijfsfeest tot een unieke gebeurtenis. Geïnteresseerd? Neem contact op met het koorsecretariaat.  

Onze dirigent

ron-hanssen_def1

Ron Hanssen is afkomstig uit Rimburg waar hij saxofoon speelde bij fanfare Victoria.

Hij studeerde aan het Conservatorium Maastricht de hoofdvakken piano, gehoor en solfège. In 1998 studeerde hij af in koordirectie aan de Hogeschool Gorinchem. Daarnaast volgde hij diverse specialisaties en cursussen op het gebied van zang, popmuziek en koordirectie. Zangles heeft Ron gevolgd bij Ger Withag, Jo Schulte, Hebe Dijkstra en Jan Alofs. Als zanger verleende hij in 2007 zijn medewerking aan de Mozart-Opera die Zauberflöte in de rol van Papageno.

In 1996 behaalde hij met Zangvereniging Vivente uit Venlo de titel Limburgs koor van het jaar. In 1999 voerde Vivente met begeleiding van het LSO het Stabat Mater van J.Haydn uit in de Maaspoort te Venlo.

Met Vocalgroup Hebbus! behaalde hij in 2003 het hoogste aantal punten in de A-afdeling van het Limburgs Korenfestival.

Behalve dirigent van WGK Vivace is Ron momenteel dirigent bij het Parkinsonkoor Roermond, het Mannenkoor Aodemnoët, het Venray’s Mannenkoor, Vocalgroup Transparant en Zangvereniging Meriko te Meterik.

In 2022 en 2023 leidde hij met veel plezier de Zangweek “Zingen in Frankrijk”.