Het Weerter Gemengd Koor Vivace is in 1970 ontstaan uit de fusie van twee toen bestaande kerkkoren. Het nu vooral profane koor realiseert een hoog kwaliteitsniveau. Permanente koorscholing en een ambitieuze repertoirekeuze, regelmatige studiedagen en intensieve repetities zorgen ervoor dat het hoge niveau gehandhaafd blijft.

Door internationale concertreizen en regelmatige samenwerking met (vaak buitenlandse) gerenommeerde koren geniet WGK Vivace in muziekkringen in binnen- en buitenland een grote bekendheid en een goede reputatie. Door de jaren heen heeft het koor zich ontwikkeld tot een van de beste koren uit Weert en omgeving. In diverse concoursen won het koor eervolle prijzen die het kwaliteitsniveau onderstrepen. Zo werd in het Limburgse Korenfestival een eerste prijs in de categorie grote gemengde koren behaald.

Naast de vele concerten in Nederland geeft Vivace regelmatig concerten in het buitenland. Het koor ondernam dagtrips, weekends en meerdaagse concertreizen, onder meer naar Tsjechië, België, Duitsland (meerdere malen), Oostenrijk, USA (Florida), Italië, Spanje, Frankrijk en Zwitserland. Het koor zong in vele beroemde kerken en kathedralen met als onbetwist hoogtepunt een optreden in de Sint Pieter in Rome. Maar ook de optredens in de beroemde kapel “Nôtre Dame du Haute” (van architect Le Corbusier) in Ronchamps (F) en de Dom van Keulen behoren tot de hoogtepunten.

WGK Vivace beschikt over een vaste, professionele dirigent en een vaste professionele pianiste. Het koor repeteert wekelijks op dinsdagavond in Weert.