In een afgeladen vol Franciscushuis openden we ons feestjaar op bijzondere wijze met de Europese première van de Mis in F majeur van Marcel Tyberg. Deze première werd omlijst door muziekwerken in de sfeer van het thema ‘herdenking en bevrijding’. Voor dit unieke concert werkte Vivace samen met de Orgelkring Franciscushuis Weert en organist Jean-Pierre Steijvers, met het ensemble van het Chèvremonts Mannenkoor onder leiding van Véron Jongstra en met Kamerkoor Cantate uit Venlo. De algehele muzikale leiding was in handen van Dion Ritten.

Tijdens het concert las Burgemeester Heijmans van Weert passages voor uit het oorlogsdagboek van de Weertenaar Pierre Linssen dat hij in de dagen rond de bevrijding van Weert bijhield.

Deze unieke combinatie van muziek over de thema’s oorlog en vrede, rouwen en vertrouwen, én indringende woorden die ons meevoerden naar die spannende dagen van september 1944 wist een bijzondere sfeer te creëren die menig toehoorder raakte tot op het bot. ‘Indringend’, ‘indrukwekkend’, ‘kwalitatief hoogstaand concert’ … zo maar een paar woorden die ons na afloop bereikten.

En dit was nog maar het begin van ons jubileumjaar… We zien uit naar meer!