Op zondag 31 maart jl. vond het eerste concert ‘Vivace ontmoet Weerter Talent’ plaats in het Franciscushuis in Weert. De nieuwe formule sloeg enorm aan. Zangers en publiek waren enthousiast over de samenwerking met jonge Weerter muziektalenten. Naast Vivace traden Janne van Berkel (op gitaar) en Esther van Eenennaam (zang) op met nummers die met veel gevoel werden gebracht. De jongste deelnemers, Ellis Janssen (zang) en Tessa Klaver (piano) brachten het publiek in vervoering met een voor Ella Fitzgerald geschreven versie van de ballad Misty. Het Klein Orkest (Teun Stienen, Janneke van Reenen, Rens Teunissen) creëerde een feestje met een op geheel eigen wijze uitgevoerde selectie uit hun repertoire.

Met dit concert heeft Weerter Gemengd Koor Vivace weer een nieuwe activiteit toegevoegd aan de toch al rijkelijk gevarieerde kalender van het koor. Alle toeschouwers waren het erover eens: dit concept is zeker voor herhaling vatbaar.