Als je aan de vooravond staat van een feestelijk jubileumjaar, 50 jaar Vivace, moet je natuurlijk tijdens het traditionele kerstconcert in het Munttheater alvast extra uitpakken! Niemand minder dan stadsbeiaardier Frank Steijns op zijn mobiele carillon luidt samen met Vivace de Kerst in. En alsof dat nog niet spectaculair genoeg is, heeft Vivace ook het beroemde Limburgs Strijkkwartet uit België bereid gevonden om het kerstconcert op te luisteren met hun warme klanken. Deze unieke en veelbelovende combinatie van koor, carillon en strijkers staat garant voor een bijzondere, muzikale avond in kerstsfeer.

Naast de prachtige muzikale traktaties die Franks Steijns regelmatig over de Weerter binnenstad uitstrooit vanaf het carillon van de Sint Martinuskerk, is hij ook bekend als violist bij het Johann Strauss Orkest van André Rieu. Zijn mobiele carillon is een muziekinstrument van 43 bronzen klokken. Het is het voormalig concertcarillon van André Rieu dat tijdens zijn World Tour 2007 en 2012 meer dan 170.000 kilometer aflegde.

Het carillon heeft een uniek design dat speciaal is ontworpen om binnen en buiten als concertinstrument te worden opgebouwd: het bestaat uit 6 modules met klokken die door elke deur kunnen en vervolgens naar gelang de gewenste opstelling kunnen worden geplaatst en gestapeld. Dit instrument staat op 14 december op het podium van het Munttheater, en dat belooft op zich natuurlijk een sfeervolle, muzikale belevenis te worden.

Kerst in Weert begint met Vivace!

Munttheater Weert, 14 december 2019, 20.15u, kaarten kosten € 21,50. U kunt het concert ook combineren met een uniek diner-arrangement dat in de foyer van het Munttheater wordt gebruikt. Een driegangendiner met aperitief vooraf en een aangekleden koffie toe, een bijbehorend wijnarrangement én een toegangsbewijs kosten samen maar € 72,50. Een dinerarrangement kunt u bestellen door te mailen met secretaris@vivaceweert.nl. Kaarten kunt u op hetzelfde adres bestellen of bij het Munttheater in Weert.