Op zaterdagavond 14 september a.s.  organiseert Weerter Gemengd Koor Vivace een ‘Weerter Korennacht’. Die avond zullen zes koren uit binnen- en buitenland elk twee korte optredens verzorgen op verschillende locaties in het centrum van Weert. Dit is (althans voor Vivace) een nieuw fenomeen. Ieder koor kiest zijn het eigen repertoire, zodat er een gevarieerd aanbod ontstaat. De deelnemende koren verzamelen zich vanaf rond 17.30 uur in het Franciscushuis en zullen van daaruit de stad in gaan om op de verschillende locaties te gaan zingen. De eerste optredens beginnen rond 19.00 uur en de laatste eindigen rond 22.30 uur.  Bezoekers kiezen zelf welke optredens ze willen bezoeken en kunnen hun eigen (wandel)route langs de verschillende optredens uitstippelen.

Tussen 22.30 en 23.00 uur verzamelen koren en publiek zich in het Franciscushuis. Ieder koor presenteert zich daar met één lied naar keuze. Het geheel wordt vervolgens afgesloten met een gezamenlijk gezongen nummer.  Na afloop is er gelegenheid tot een gezellig samenzijn.