Het Weerter Gemengd Koor Vivace bracht op 28 januari 2018 in het Franciscushuis in Weert het heroïsche werk ‘The Armed Man’ van de Britse componist Karl Jenkins in Weert ten gehore. Voor deze voorstelling werkte Vivace samen met de Eindhovense Koorvereniging De Toonkunst en de Koninklijke Harmonie van Thorn. Onder de muzikale leiding van Jan Cober, chef-dirigent van de  Harmonie ontstond een uitvoering die de geheel uitverkochte zaal inspireerde en tot ontroering bracht.Het thema van ‘The Armed Man’ is actueel; het stuk is een muzikale aanklacht tegen oorlog en daarmee een oproep tot verdraagzaamheid. De combinatie van de begeleidende beelden en de muziek stuurde indringend signalen de zaal in. De tentoongestelde kunstwerken, in het kader van dit project gemaakt door leerlingen van het College Weert onderstreepten de actualiteit van het thema en de noodzaak om daarover blijvend een dialoog te voeren.

‘The Armed Man’ wordt niet vaak in Nederland ten gehore gebracht: voor de uitvoering moesten veel verschillende musici bij elkaar gebracht worden en daarmee is de voorbereiding complex en kostbaar. De 120 zangers van de twee koren en de 80 musici van het harmonieorkest bezorgden alle aanwezigen een onvergetelijke middag die bij velen nog lang in herinnering zal blijven. En Weerter Gemengd Koor Vivace liet zich met een perfecte organisatie van dit evenement en een uiterst sfeervolle uitvoering van ‘The Armed Man’ weer eens van zijn beste kant zien.